Информатика 11 класс на 01.04


Уважаемые ученики 11 класса!  

 Мы продолжаем наше дистанционное обучение
 Прошу вас самостоятельно изучать предложенный материал, а также выполнять задания. Отчет вашей работы (ответы на вопросы, задание, конспекты и тд.) отправлять на почту Sawa_Sav@i.ua или вайбер 0977822198

Тема уроку: Технології розробки  веб-сайтів

1.    Інформаційний зміст та структура Web-сайту

     Ø Web-сайт - це сукупність веб-сторінок, розташованих в мережі Інтернет, об'єднаних під одним доменним ім'ям або ІР-адресою, власником яких є приватна особа або організація. Для перегляду сторінок веб-сайтів використовують браузери, найпопулярнішими з яких є Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari.
Кожна людина або організація можуть мати свою «сторіночку в Інтернеті», це може бути як окремий веб-сайт, так і сторінка у складі іншого сайту. 
Веб-сайт може бути розміщений як на одному сервері, так і на декількох (наприклад, портали). Послуги з розміщення сайту на сервері називаються хостингом і надаються за певну плату за одиницю часу.  За умовами надання хостинг часто розділяється на платний і безкоштовний. Недоліками безкоштовного хостингу є обмежений дисковий простір, невелика пропускна спроможність інтернет каналу (низька швидкість завантаження сайту), відсутність обмежена функціональність серверних технологій (Perl, PHP, Python, ASP, Ruby, JSP, MYSQL). Тому безкоштовний хостинг використовується в основному для любительських сайтів.


2. Поняття про мову HTML.

ØHTML (від англ. Hypertext Markup Language - мова розмітки гіпертексту) - це стандартна мова розмітки документів у Всесвітній павутині.

Всі веб-сторінки створюються за допомогою мови HTML (або XHTML). Мова HTML інтерпретується браузером і відображається у вигляді документа, зручному для людини. HTML є додатком SGML (стандартної узагальненої мови розмітки) і відповідає міжнародному стандарту.
HTML-документ є текстовим файлом розмічений за допомогою спеціальних (текстових) команд. Текстовий формат представлення веб-документів був вибраний виходячи з основних вимог до веб-документу: простота, можливість безпосередньої інтерпретації в будь-якій операційній системі, мінімальний розмір файлу, зручність редагування і інтерпретації.
Мова розмітки гіпертекстових документів HTML дозволяє визначити різні типи елементів ( у оригіналі element ), що забезпечують функціональність документа: текстові фрагменти із заданими параметрами форматування, списки, таблиці, зображення, гіперпосилання і т.д. Елементи HTML оголошуються за допомогою команд розмітки, званих тегами (від англійського tag - ярлик). Всі HTML-теги, що зустрічаються в тексті документа інтерпретуються браузером при відображенні документа.

• Тег – це фрагмент коду, що описує певні елементи документа HTML і вміщений у кутові дужки < >

HTML-теги можуть бути умовно розділені на дві категорії:

1. Теги, що визначають, як буде відображатися WEB-браузером тіло документа в цілому.
2. Теги, що описують загальні властивості документа, такі як заголовок чи автор документа.


3.    Створення HTML-файлів

HTML-документи можуть бути створені за допомогою текстового редактора, як правило це Блокнот.
Усі теги HTML починаються з "<" (лівої кутової дужки) і закінчуються символом ">" (правої кутової дужки). По-перше необхідно повідомити браузеру, що ви будете "говорити" з ним мовою HTML. Це робиться тегом <html>. Так що, перш ніж надрукувати що-небудь, потрібно поставити тег "<html>" в першому рядку документа
Як правило, існує стартовий тег і завершальний тег. Для прикладу наведемо теги заголовка, що визначають текст, що знаходиться всередині стартового і завершального тега і описує заголовок документа:
<TITLE> Заголовок документа </ TITLE>
Завершальний тег виглядає також, як стартовий, і відрізняється від нього прямим слешем « / »перед текстом всередині кутових дужок. У даному прикладі тег <TITLE> говорить WEB-броузеру про використання формату заголовка, а тег </ TITLE> - про завершення тексту заголовка.
Файл з набраним текстом слід зберегти на диску у текстовому форматі, але з розширенням.html. Наприклад: ''USA. html''

Основні теги,які використовуються при створенні сайту:

<html> </ html> - Тег HTML вказує початок і кінець HTML документа.
<head> </ head> -Тег HEAD (заголовок HTML-документа) містить інформацію, що відноситься до документа в цілому.
<body> </ body>- Тег BODY охоплює ту частину HTML-документа (текст, зображення та елементи формування), яка буде видно користувачеві.
<title> </ title> -Тег TITLE встановлює заголовок HTML-документа, що виводиться в рядку заголовка вікна броузера.
<body bgcolor=?>- Атрибут BGCOLOR встановлює колір фону HTML-документа. Колір може бути вказаний за допомогою назви або коду.
<body text=?> - Атрибут TEXT встановлює колір для всього тексту HTML-документа. Колір може бути вказаний за допомогою назви або коду.
<H1> Заголовок першого рівня
<P></P> — розриву абзацу;
<DIV></DIV> — виділення блоку;
<BR> — розриву рядка
<HR> вставлення горизонтальної лінії;
<BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE> — відступу праворуч.
<LEFT> — для вирівнювання за лівим краєм;
<RIGHT >— для вирівнювання за правим краєм;
<CENTER> — для вирівнювання за центром.
<B> напівжирний шрифт;
<BR> — розриву рядка
<HR> вставлення горизонтальної лінії;
<I> — курсив;
<NOBR> — заборона переносу, в яку можна вставити мякий перенос тегом <WBR>;
<PRE> — попередньо форматований текст;
<SUB> — підрядковий текст (індекси знизу);
<SUP> — надрядковий текст (індекси згори);
<STRIKE> — перекреслений;
<TT> — моноширинний;
<U> — підкреслення;

Завдання:
1.Опрацювати матеріал
2.Продивитися відеоролік  Как создать сайт
3. Відповести письмово  на запитання
ü Що таке Web-сайт?
ü  Що дозволяє визначити мова розмітки гіпертекстових документів HTML.
ü Що таке тег,  на які дві категорії можуть бути умовно розділені HTML-теги ?


Звіт виконаної робот надіслати до 3.04


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Химия 11 класс на 24.04

Химия 11 класс на 03.04

Информатика 4 класс 30.03